Leedu sai viimase 20 aasta suurima välisinvesteeringu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite tervitas suurinvesteeringut.
Leedu president Dalia Grybauskaite tervitas suurinvesteeringut. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Saksa autoosade tootja Continental avas reedel Leedus oma uue 95 miljoni eurose tehase ehituse, mis on suurim Leetu tehtud välisinvesteering viimase 20 aasta jooksul.

Kaunase vabamajandusalale rajatav tehas peaks valmima 2019. aasta augustis ning seal hakatakse tootma peamiselt reisijaohutuse ja juhti abistavaid seadmeid, sealhulgas ka sensoreid ACC ja EBA süsteemide jaoks. Continentali teatel luuakse uue tehasega 1000 töökohta.

«Täna on Leedu jaoks väga oluline päev - mitte vaid Kaunase regioonile vaid kogu Leedule - kuna me ei võta vastu vaid Saksa investeeringut, vaid paneme aluse väga innovaatilisele tootmisliinile,» ütles Leedu president Dalia Grybauskaitė ehituse avatseremoonial. «See loob töökohti ja mitte lihtsaid töökohti vaid töökohti, millel on kõrge lisandväärtus.»

«Plaanime palgata kuni 1000 töötajat järgmise viie aasta jooksul. Peamiselt kohalikke,» ütles uue tehase juht Shayan Ali pressikonverentsil.

Leedu riikliku välisinvesteeringuid edendava agentuuri Invest Lithuania juht Mantas Katinas ütles, et kui praegune investeering osutub edukaks, võib Continental tulevikus Leedus oma tegevuse mahtu kahekordistada.

Tseremoonial andsid Leedu president, majandusminister ja Continentali esindajad digiallkirja ka dokumendile, kus sooviti uuele tehasele edukust. Dokument pandi mälupulga peale ning maeti kapslis maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles