Perearstide seltsi juhiks sai Diana Ingerainen

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Ingerainen vastuvõttu tegemas.
Diana Ingerainen vastuvõttu tegemas. Foto: Liis Treimann

Perearstid valisid täna endi seast uue perearstide seltsi juhatuse ja see valis omakorda juhiks Diana Ingeraineni Järveotsa perearstikeskusest.


Ingerainen oli pärast juhatuse otsuse väljakuulutamist silmnähtavalt erutatud. Ta tänas kõiki au ja usalduse eest.

«Luban seista teie kõigi huvide eest, kuid vajan selleks teie abi, et annaksite mulle teada, mis toimub teie praksistes, mida teete ja  arvate asjadest nii teie kui patsiendid,» lausus värske seltsi esinaine.

Postimehe küsimusele, mis kõige esmased ülesanded uues ameti, ütles Ingerainen, et ta tahab hakata parandama perearstide vastuvõtu- ja töötingimusi. «Sisu oleme päris hästi korda saanud, nüüd tuleb ka seinad korda teha,» sõnas ta, viidates suurtele erinevustele perearstikeskuste olmes.

Teiseks tahab uus perearstide juht teha nii, et kõikjal pääseks arsti juurde ka liikumispuudega inimesed. «Muidu on nii, et kaubanduskeskusse ja suurde haiglasse pääsevad, aga oma perearsti juurde jõudmiseks peavad võimlema,» sõnas ta.

Diana Ingerainen on olnud siiani tegev Tallinna perearstide seltsi juhatuses ja olnud ka E-Tervise sihtasutuse loomise juures.

Juhatuse liikmetest said esimehe valimisel võrdselt 126 häält Ingeraineni kõrval veel senine kõneisik Anneli Talvik, Katrin Martinson ja Anneli Rätsep.

Üheksaliikmelisse juhatusse valiti veel Le Vallikivi, Tatjana Ruze, Kersti Veidrik, Madis Tiik ja Maritta Loog.

Ligi pooletuhande osalejaga Eesti Perearstide Seltsi sügiskonverents leiab täna ja homme aset Tartus Tasku konverentsikeskuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles