Vähemusaktsionärid nõuavad BLRT erakorralist üldkoosolekut

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT grupp.
BLRT grupp. Foto: Toomas Huik

AS BLRT Grupp vähemusaktsionärid Mihhail Gnidin, Valeri Kovalenko ja NSC Investments pöördusid ettevõtte juhatuse poole nõudega kutsuda kokku erakorraline üldkoosolek hiljemalt 1. novembril 2011, teatasid asjaosalised.

Ühtlasi edastasid aktsionärid juhatusele ligikaudu paarikümnest punktist koosneva ettevõtte käekäiku ja plaane puudutava küsimuste loetelu, millele soovitakse koosoleku käigus saada juhatuselt ammendavaid vastuseid.

«BLRT Grupi viimasel üldkoosolekul jäid paljud küsimused vastuseta ning soovime saada põhjalikuma ülevaate kontserni tänasest tegevusest ja tulevikuplaanidest,» kommenteeris NSC Investmentsi juhatuse liige Arto Autio, kelle sõnul on koosoleku kokkukutsumise peamine eesmärk aktsionäride varade väärtuse kasvatamine.

Autio sõnul omavad vähemusaktsionärid täna põhjendamatult vähe infot ettevõtte ja selle juhtimise kohta. Ta lisas, et nõue põhineb äriseadustikul, mille kohaselt tuleb üldkoosolek kokku kutsuda, kui seda nõuavad aktsionärid, kelle aktsiatega on esindatud vähemalt 1/10 aktsiakapitalist.

Aktsionäride poolt juhatusele esitatavad küsimused puudutavad peamiselt aktsiaseltsi äriplaani, lähema viie ja kümne aasta strateegiat, BLRT ja tema tütarettevõtete vahelisi suhteid, aktsiaseltsi rahalist seisu koos ülevaatega nii lühi- kui pikaajalistest laenudest ja kohustustest ning informatsiooni kavandatavate investeeringute ja nende finantseerimiskava kohta.

NSC Investments OÜ kuulub Brave Capital investeerimisgruppi, mis kaasab Põhjamaade erainvestorite investeeringuid Balti riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles