Microsoft teenib Android-telefonide müügi pealt sadu miljoneid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Microsoft sõlmis Samsungiga patentide rist-litsentseerimise lepingu, mille tulemusena hakkab ettevõte iga müüdud Samsungi Android-telefoni pealt tulu teenima, kirjutab Talouselämä.

Kuna Samsung on suurim Android-operatsioonisüsteemiga nutitelefonide tootja, tähendab leping Microsoftile aastas arvestatavat lisatulu. Samas on Microsoft sarnaseid lepinguid sõlminud ka teiste Androoid-telefonide tootjatega.

Investeerimispanga Goldman Sachs arvutuste kohaselt teenib Microsoft järgmisel aastal Android-telefonide müügi pealt litsentsimaksude näol ca 320 miljonit eurot. Investeerimispanga hinnangul teenib Microsoft igalt müüdud Android-seadmelt 3-6 dollarit.

Kuna Microsofti enda operatsioonisüsteemiga (Windows Phone ) varustatud telefonide müük moodustab vaid väikse osa Android-telefonide müügimahust, teenib ettevõte konkurentide telefonide müügist enam kui enda operatsioonisüsteemiga varustatud telefonide müügist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles