Vene uus rahandusminister lubab jätkata Kudrini poliitikat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene senine rahandusminiter Aleksei Kudrin otsustas mängu enam mitte kaasa teha.
Vene senine rahandusminiter Aleksei Kudrin otsustas mängu enam mitte kaasa teha. Foto: SCANPIX

Venemaa rahandusministeerium ei plaani lähiajal teha ettepanekut tõsta makse, kinnitas rahandusministri kt Anton Siluanov.

Küll aga tuleb hakata sellele mõtlema, kui valitsus ei suuda leida muid allikaid eelarve tasakaalustamiseks, lisas ta RIA Novostile.

Siluanov märkis, et rahandusministeerium kavatseb tema juhtimisel ka edaspidi tagada makromajanduslikku stabiilsust ja alandada riske eelarve täitmisel.

Eelmine rahandusminister Aleksei Kudrin oli varem öelnud, et valimiste lähenedes on eelarvepoliitika muutunud riskialdimaks. Tandemi Putin-Medvedev vastu võetud otsused, mis puudutavad riigi rahakotti, viivad vältimatult kas maksude tõstmise või kulude kärpimiseni, näiteks pensioniea tõstmist sisaldava pensionireformini.

Siluanov töötas rahandusministeeriumis juba Kudrini ajal, vastutades makromajanduse poliitika eest.

Kudrin ütles oma järeltulijat iseloomustades Vedomostile antud intervjuus, et tegemist on karjäärile pühendunud finantsistiga, kes on kasvanud üles rahandusministeeriumis.

Siluanov ei saanud asepeaministri nimetust, mis suurendab eelarvepoliitika nõrgenemise ohtu. Finantsküsimused, millega Kudrin tegeles asepeaministrina, andis peaminister Vladimir Putin oma esimesele asetäitjale Igor Šuvalovile, kes võib rahandusministeeriumi ideoloogiat aga mitte jagada.

Kudrin esitas 26. septembril lahkumisavalduse konflikti tõttu president Dmitri Medvedeviga. Finantsist teatas, et tema ennast Medvedevi juhitavas uues valitsuses küll ei näe.

Kudrin tahtis ameti maha panna selle aasta veebruaris, kuid Putin ei lubanud tal lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles