Google otsib endale uusi töötajaid ka Eestist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google otsib endale uusi töötajaid ka Eestist.
Google otsib endale uusi töötajaid ka Eestist. Foto: SCANPIX.

CV Online’i hinnangul on üks viimase aja huvitavamaid arenguid tööjõuturul see, et välismaised tööandjad on hakanud aktiivsemalt Eestist töötajaid otsima.

Ühe hiljutise uue näitena võib välja tuua Google’i, mis otsib CV-Online'i vahendusel endale töötajaid 15 positsioonile.

Selle aasta alguses otsis Google endale samuti Balti riikidest uusi töötajaid. Siis otsis tehnoloogiagigant endale Balti riikide üksuse juhtkonna liikmeid, nagu piirkonna juhti, arendusjuhti ja online reklaami strateegi.

IT valdkonnas aga värbavad uusi inimesi pidevalt ka teised tehnikahiiud nagu Skype ja Playtech.

«Aeg-ajalt tuleb ka ette mastaapsemaid projekte, mille puhul välismaine tööandja otsib kokku isegi kümneid kuni sadu inimesi. Viimane näide on ühe Rootsi tööandja näol, kes soovib ehitusvaldkonda leida 200 töötajat.

Selliste suuremahuliste tööjõu välismaale värbamise projektide puhul on valdkonnad olnud väga erinevad, aga läbivaks jooneks on olnud see, et otsitakse spetsialiste ja/või lihttööjõudu,» selgitas CV-Online Estonia turundusjuht Heikko Gross.

Hetkel moodustavad välismaised värbamisprojektid ja tööpakkumised tema sõnul küll vaid 3 protsenti kogu tööpakkumiste hulgast, samas on CV-Online täheldanud kasvu selles vallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles