Kaitseministeerium süüdistab Sõnajalgu omavolilises tuulepargi ehitamises (6)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark. Illustreeriv foto.
Tuulepark. Illustreeriv foto. Foto: SANDER LVEST / PM/SCANPIX BALTICS

Ettevõtjatele Oleg ja Andres Sõnajalale kuuluv Aidu Tuulepark OÜ ei tohi Ida-Virumaale Aidusse rajatavat tuuleparki edasi ehitada enne, kui vaidlus ehituslubade üle on lahendatud, kuid kaitseministeeriumi droonivideotest nähtub, et ehitustöö jätkub seal hoolimata juba saadud trahvidest senini, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kaitseministeeriumi 23. mail tehtud droonivideost on näha, kuidas tuulikute juures toimub see, mida Sõnajalad on nimetanud ladustamiseks, ent mis kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsleri Meelis Oidsalu sõnul pole kõrgust vaadates kindlasti ladustamine, vaid ehitustegevus ning nii on seda määratlenud ka kohus.

Andres Sõnajalg ütles ERRile, et jutt, nagu jätkataks Aidus tuulepargi ehitamist, ei vasta tõele. «Kaitseministeerium otse valetab,» lausus ta ja lisas, et loomulikult on kohale toodud tuulikulabasid, sest see ega ka tornide vedamine ei ole ehitustegevus, vaid ladustamine.

«Kuna see segab ka raadioluuresüsteemide tööd ja teatud kriitiline mass tuuleenergiat on seal juba olemas, siis nüüd ei lubaks me sinna enam üldse mingit tuulikut. Aga kuna ta on veel kõrgem, siis igal juhul riik keelaks seal ehitise, mis ei vasta tingimustele,» nentis ministeeriumi asekantsler Oidsalu.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles