Kokkulepe hoidis ära USA valitsuse tööseisaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA senat võttis eile hilisõhtul vastu resolutsiooni, mis eraldab USA valitsusametitele piisavalt raha töö jätkamiseks 18. novembrini.

Kui osapooled poleks kompromissini jõudnud, oleks USA valitsus sel reedel pidanud töö lõpetama. Demokraadid vaidlesid pikka aega vastu vabariiklaste nõudmisele, et loodusõnnetuste kahjude likvideerimiseks mõeldud raha suurendamise kõrval tuleb kärpida nn puhta energia programme, vahendas BBC.

Leppeni jõuti pärast seda, kui Föderaalne Kriisihaldamise Agentuur (FEMA) teatas, et ei vaja kohe uut rahasüsti ja suudab tegutseda kuni käesoleva rahandusaasta lõpuni sel reedel. FEMA kulud on tänavu kasvanud seoses paljude orkaanide, maastikupõlengute ja üleujutustega.

Senati resolutsioon tagab valitsusametitele ette nähtud raha vaid 18. novembrini, misjärel on oodata uut eelarvetüli Kongressis. Senati eilse eelnõu peab nüüd heaks kiitma ka esindajatekoda, mis viibib praegu nädalasel puhkusel.

Tegemist oli järjekordse pingelise võitlusega demokraatide ja vabariiklaste vahel, kellest esimesed kontrollivad senatit ja teised esindajatekoda. Seaduseelnõude heakskiiduks on vaja aga mõlema nõusolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles