Ilves: kriisiriikide tugipakett tuleb kahtlemata vastu võtta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Euroala majandus- ja finantsolukord, julgeolekupoliitika ning suhted naabritega olid peamised teemad president Toomas Hendrik Ilvese kohtumisel Soome parlamendi väliskomisjoni liikmetega, kes on Eestis töövisiidil.

«Riikide vastutustundlik, et mitte öelda konservatiivne finants- ja majanduspoliitika, eranditeta kõigis euroala maades meie ühiste reeglite täitmine ning solidaarsus kriisiriikidega – need on hoiakud, mida me praegu vajame, et kindlamale pinnale jõuda,» rõhutas Ilves.

Tema sõnul on mõistagi suurim vastutus kriisiriikidel enestel, ent samas pole kahtlust, et tugipakett nende toetamiseks tuleb vastu võtta. Soome parlament hääletab Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi (EFSF) asjus 28. septembril, Eestis on see samuti praegu riigikogus aruteluteema.

«Küsimuse all on olukord küll ka üksikutes riikides, aga laiemalt räägime me ju usaldusest euro ja kõigi euromaade vastu, mille eelduseks on euroala oskus ja tahe oma probleeme lahendada edukalt, kiiresti ja kestlikult,» rääkis riigipea.

President Ilvese ja Soome parlamendi väliskomisjoni kohtumisel kõneldi ka Soome kaitsejõudude reformist ning kahe riigi koostööst küberkaitse vallas. Eesti riigipea tervitas Soome soovi osaleda Tallinnas tegutseva NATO küberkaitse keskuse projektides.

«Küberjulgeoleku suurendamiseks vajame tihedat ja igapäevast rahvusvahelist koostööd, eriliselt on see oluline Euroopa Liidu ja NATO vahel,» rõhutas president Ilves.

Soome parlamendi väliskomisjoni juhib Põlissoomlaste liider Timo Soini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles