Küünlatootja sunddividendidest: uskumatu oksendus

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Juhani Aaltonen
Harri Juhani Aaltonen Foto: Elmo Riig / Sakala

Küünlatootja AS Hansa Candle ASi juhatuse liige Harri Juhani Aaltonen pidi mitu korda lugema nn sunddividende puudutavat äriseadustiku muutmise eelnõu, enne kui suutis uskuda, et selline asi on välja mõeldud.

«EKRE, sotside ja Vabaerakonna liikmete tahe natsionaliseerida enamusaktsionäride põhiõigused on uskumatu oksendus ja see ei peaks vaba Eesti juurde kuuluma,» lajatas Aaltonen Äripäevas.

Teatavasti annab seaduseelnõu, millest Postimees möödunud nädalal pikemalt kirjutas, aktsionärile/aktsionäridele, kellel on vaid 25 protsenti +1 aktsia, õiguse otsustada, kas äriühing jagab dividende või mitte. «Teisisõnu tahavad eelnõu autorid kaaperdada õiguse otsustada, kas teha ettevõte tugevamaks või täita omanike taskuid,» märkis ta.

«See oleks põhiseaduse vastu ja väga ohtlik, sest annab maailmale signaali, et Eestis ei kehti normaalsed läänelikud tõekspidamised,» on ettevõtja kindel.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles