Läti valitsus eitab Finnairiga uue lennufirma rajamise plaani

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi reisilennukid
Finnairi reisilennukid Foto: SCANPIX

Läti peaminister Valdis Dombrovskis lükkas ümber kuuldused, et valitsuse partner uue lennufirma rajamisel on Finnair.

Lõunanaabrite praeguse rahvusliku lennuettevõtte Air Baltic vähemusosaniku Baltijas Aviacijas Sistemas (BAS) juhatuse liige Inga Piterniece väitis täna, et Läti valitsuse partner uue lennufirma rajamisel on Finnair, vahendab Leta.

Dombrovskis ütles seepeale, et Läti valitsus ei pea praegu läbirääkimisi ei Finnairi ega ühegi teise lennufirmaga.

Piterniece'i väitis, et Soome lennufirma Finnair loodab Läti valitsuse abiga saada lahti ühest oma suurimast konkurendist, Air Balticust. Kui Läti valitsus Finnairiga käed lööb ja nii Air Balticust lahti saab, siis on lätlastel tema sõnul tulevikus võimalik lennata vaid Helsingisse ja «võime unustada Riia kui piirkondliku lennukeskuse».

BAS kutsus Läti valitsust üles võtma vastu selged otsused Air Balticu tuleviku osas ning mitte asuma riskantsetesse ettevõtmistesse nagu uue lennufirma rajamine. Kui valitsus ei taha Air Balticusse raha investeerida, siis peaks ta lubama BASil seda teha, ütles Piterniece. Kui Läti riiki Air Baltic üldse ei huvita, siis peaks ta aga oma osaluse BASile müüma.

Eile rääkis Air Balticut auditeerinud ettevõtte Prudentia juht Karlis Krastins Läti meediale, et Läti valitsus kaalub uue lennufirma loomist ning on juba alustatud läbirääkimisi potentsiaalsete investoritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles