Eestis kasutab e-poodide teenuseid 17 protsenti elanikest

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Infoühiskonna Aastaraamat 2010s on ära toodud Eurostati andmed, mille kohaselt kasutab Eestis e-poodidest ostmise mugavat võimalust 17 protsenti elanikest.

Võrdlusena toob tarbijakaitseameti finants- ja sideteenuste talituse juhataja Keit Hints, et näiteks Põhjamaades on e-kaubanduse usaldusväärsus märgatavalt kõrgem – mõnes riigis teeb ligikaudu 70 protsenti elanikest ehk 90 protsenti internetikasutajatest aastas vähemalt ühe ostu e-kauplusest.

Seega on Eestis e-kaubanduse usaldusväärsus endiselt suhteliselt madalal tasemel.

«Siseriikliku e-kaubanduse taseme ja usaldusväärsuse tõstmine on oluline nii kauplejate kui riigi seisukohalt. Seetõttu on mitmel tasemel alustatud koostööprojekte erinevate võimaluste kaardistamiseks ja selliste ideede rakendamiseks, mis võimaldaksid järelevalvet tõhustada ning tarbijate ja kauplejate teadlikkust tõsta,» nendib Hints.

2010. aastal allkirjastas tarbijakaitseamet koostöölepingu Eesti E-kaubanduse Liiduga, mille eesmärgiks on e-kaubanduse usaldusväärsuse kasv, tarbijate ja kauplejate koolitamine ja nende teadlikkuse tõstmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles