Swedbank Eesti sai 100 miljonit kasumit (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Swedbank Eesti 2018. aasta esimese kuue kuu kasum ulatus 98,3 miljoni euroni, mis tähendab 10-protsendilist kasvu võrreldes 2017. aasta sama perioodiga; kasvu vedasid kõrgemad tulud ja laenukahjumite reservi vähenemine.

«2018. aasta esimesel poolel oli laenuturg tänu majanduse heale olukorrale ja madalatele intressimääradele nii era- kui ka ärisegmendis endiselt aktiivne. Palgad kasvavad jätkuvalt, mis on hea siseturul tegutsevatele sektoritele nagu kaubandus, finantsteenused ja kinnisvara. Paraku halvendab püsiv palgasurve eksportivate ettevõtete konkurentsivõimet,» ütles Swedbank Eesti peadirektor Robert Kitt pressiteate vahendusel.

Laenuportfell kasvas 9 protsendi võrra. Toetatuna tugevast majanduskasvust ja jätkuvast palgatõusust kasvasid nii eraisikutele kui ettevõtetele antud laenud ja liisingud. Hoiuste maht kasvas 11 protsenti. Kasvasid nii eraisikute kui ettevõtete hoiused.

Laenukahjumite reserv vähenes 7,1 miljonit eurot, võrreldes 2017. aasta sama perioodi 0 miljoni euroga.

Puhas intressitulu suurenes 5,5 protsenti. Tõus oli peamiselt tingitud suurematest laenumahtudest. Puhas teenustasutulu kasvas peamiselt klientide aktiivsuse tulemusena 4,6 protsenti. Kasvasid tulud nii kaartide kui maksete töötlemiselt. Kogukulud langesid 1,1 protsendi võrra. Languse põhjuseks olid madalamad turundus- ja halduskulud.

Teises kvartalis teenis Swedbank Eestis kasumit 51,3 miljonit eurot, mida on 9,1 protsenti enam kui esimeses kvartalis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles