Põllumehed ägavad ikalduse käes (10)

Johannes Voltri
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadarbiku Köögivilja omanik Ville Pak luges mais ja juunis kokku järjest 49 sajuvaba päeva. Porgandipõllu pealt on näha, et midagi ülearu head siit oodata pole.
Kadarbiku Köögivilja omanik Ville Pak luges mais ja juunis kokku järjest 49 sajuvaba päeva. Porgandipõllu pealt on näha, et midagi ülearu head siit oodata pole. Foto: Liis Treimann

Põuane kevad ja suvi on viinud põllumehed väga keerulisse olukorda. Viljasaak ähvardab tulla tavapärasest kolmandiku kuni poole võrra väiksem, köögiviljakasvatajatel ei lähe palju paremini. Loomakasvatajad on sügisel aga tõenäoliselt sunnitud osa karja maha müüma.

«Olen 1993. aastast köögivilja kasvatanud, aga teist sellist aastat ei mäleta,» sõnas Eesti suurima köögiviljakasvatuse Kadarbiku Köögivili omanik Ville Pak.

Pak kasvatab Harjumaal Ääsmäel porgandit, lillkapsast, brokolit ja peeti. Kevadise põua tõttu pidi Pak osa porgandit hiljem külvama, mistõttu on saak praegu väga ebaühtlane. Seda, kui suur osa taimedest sügisel õigeks ajaks valmis saab, ei julge ta veel ennustada.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles