Maria Alajõe: Eesti on läbipaistev ja korralik riik

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Alajõe.
Maria Alajõe. Foto: Toomas Huik.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse liige Maria Alajõe leiab kohaliku varimajanduse teemat kommenteerides, et Eesti näol on tegu läbipaistva ja korraliku riigiga.

«Kindlasti mõjuvad negatiivsed uudised Eestile halvasti.  Mõju ulatus sõltub sellest, kui usaldusväärne on see uuring ning kui suur on selle kajastamise ulatus. Eesti tutvustab ennast kui läbipaistvat ja korralikult makse maksvat riiki. Ja ma siiralt usun, et me selline ka oleme,» märkis Alajõe.

«Üks indeks, mida tutvustame, on korruptsiooniindeks, mis on Põhja-Euroopa tasemel. Nii varimajandus kui korruptsiooniindeks on meie põhilistele partneritele Skandinaavias Soomele, Rootsile ja Norrale väga olulised ja põhjamaalased tahavad investeeringuid tehes näha, et me oleme nendega sarnaste väärtustega.

Me kõik armastame neid indikaatoreid, mis meile on positiivsed. Tahaksime, et oleksid objektiivsed võrreldavad näitajad, mida mõõta. Majanduses on neid aga pea võimatu leida. Eri riigid on eri ajal erinevates majandustsüklites. Üks indikaatoreid on SKT. Aga sellegi puhul vaieldakse, mida see tegelikult näitab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles