Ettevõtjaid ärritab pikk piirijärjekord Narvas

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikk järjekord Narva piiripunktis.
Pikk järjekord Narva piiripunktis. Foto: Mihkel Maripuu

Masinaehitusfirma Hekotek juhid ütlevad, et pärast uue piiriületuskorra kehtima hakkamist eelistavad nad Venemaale sõita Soome kaudu või Peterburi laevaliini kasutades, sest Narva piiripunktis on liiga pikk järjekord.

Augustis kehtima hakanud Eesti-Vene kontrolljoone ületamise korra kohaselt tuleb end eelnevalt registreerida. Kui Lõuna-Eesti piiripunktides on ooteajad lühikesed, siis Narvas on olukord keeruline. Pooled autod broneerib uus süsteem pikaajaliselt ette, pooled seisavad nn elavas järjekorras.

Eile õhtul kella viie ajal oli Narvas elavas järjekorras sõiduautode piiriületusaeg 32 tundi. Broneerida sai piiriületust aga alles neljapäeval kella 23ks või reedel kella kaheks päeval. Veel eelmisel nädalal oli broneerimisel lähim piiriületusaeg kuus või seitse päeva.

Teist kuud uue korra järgi

Valitud firmad pääsevad ka eelisjärjekorda, kuid ka seal võib ooteaeg Narvas kesta tunde.

«Mina isiklikult sõitsin eelmisel neljapäeval Venemaale Soome Vaalimaa piiripunkti kaudu,» ütles Hekoteki juht Heiki Einpaul e-kirja vahendusel Siberist Lesosibirskist, kus pidas läbirääkimisi kümne miljoni eurose lepingu sõlmimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles