Uuring: Eesti elanikud usaldavad kõige vähem Eesti Energiat

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive. Foto: Peeter Langovits.

Eesti elanike jaoks on kõige ebausaldusväärsemad energia- ja veemajanduse ettevõtted, konkreetse ettevõttena usaldatakse kõige vähem Eesti Energiat.

8.- 19. augustini 1063 eestimaalase seas usaldatavuse uuringu läbi viinud Faktum-Ariko konsultant Veiko Paalandi tõdes, et kerge usaldamatuse foon valitseb inimeste seas kõigi siin tegutsevate ettevõtete suhtes. «Kriitilises mahus usaldamatust on vaid ühe ettevõtte vastu ja selleks on Eesti Energia,» tõdes ta. Paalandi selgitas, et kui küsimusele: «milliseid ettevõtteid Eestis te ei usalda» vastati üldjuhul umbmääraselt ja toodi pigem välja sektor,  siis Eesti Energia puhul oli olukord teine. «Eesti Energia tuli sealt väga selgelt välja,» lausus Paalandi.

Tema sõnul võib tulemust põhjendada ka küsitlusajaga, sest inimesed olid vahetult enne seda Eesti Energia hinnatõusus pettunud. Samuti on tegemist ettevõttega, kellega kõik inimesed kokku puutuvad.

Kõige usaldusväärsemaks ettevõtluse valdkonnaks peavad küsitlusele vastajad finantssektorit, seda nimetas 14 protsenti vastanutest. Toiduainete- ja joogitootjad nimetas kõige usaldusväärsemaks kümme protsenti ja  IT-ettevõtteid kaheksa protsenti küsitletutest.

Paalandi märkis, et finantssektori esilekerkimine võib olla seotud ka küsimuse tüübiga.

21 protsenti küsitletutest märkis, et ei usalda ühtegi ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles