Maailma majandusfoorumi ekspertide uuring: usk tulevikku kõigub väga tõsiselt

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma Majandusfoorum.
Maailma Majandusfoorum. Foto: SCANPIX

Üleilmselt puudub usk nii maailmamajanduse olukorra paranemisse, olemasolevate liidrite võimesse probleemidega hakkama saada ja üleilmset koostööd teha, selgub Maailma Majandusfoorumi kvartaalsest Globaalusalduse Indeksist.

Maailma Majandusfoorumi Globaalusalduse Indeksi uuring hõlmas enam kui 1000 avaliku- ja erasektori eksperti. Pooled küsitletutest on järgneva aasta maailmamajanduse väljavaadete suhtes pessimistlikud. Veerand uuringus osalenutest usub, et aasta jooksul ootavad ees tõsised majanduslikud segadused. Iga neljas vastaja arvab, et praeguste probleemide lahendamiseks napib oskustega juhte. Lisaks kardab enamik uuringus osalenutest nii geopoliitilisi kui sotsiaalseid rahutusi.

«Usalduse puudumine globaalmajanduse tuleviku suhtes ei ole üllatav, palju murettekitavam on, et puudub usk nii globaaljuhtimisse kui koostöösse,» lausus Foorumi tegevdirektor Lee Howell.

«Selline pessimistlik prognoos annab tunnistust sellest, kui oluline roll on visionääridest juhtidel ja koostööl, eriti nüüd, mil 60 protsenti vastanutest kahtleb praeguste liidrite globaalse koostöö võimes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles