Päikeseenergia tootjatel lootust toetusele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneelide paigaldamine katusele..
Päikesepaneelide paigaldamine katusele.. Foto: SCANPIX.

Päikeseenergia tootjatel on peagi lootust saada riigilt investeeringutoetust ning ka elektri üldvõrguga liitumine tõotab muutuda mitu korda lihtsamaks, kirjutab Äripäev.

Eesti taastuvenergia toetussüsteemi skeemist on praegu päikeseenergia tootjad praktiliselt väljas, olles seega kehvemas seisus kui meie lõunanaabrid.

Majandusministeeriumi energeetikaosakonna juhataja Lauri Tammiste märkis, et päikeseenergia osas on riigil kavas lisaks rakendada täiendavaid investeeringutoetusi, mis kataks ka liitumisega seotud kulusid. «Vaid elektrituruseadusega reguleeritud toetuste maksmine päikeseenergia projektidele poleks kõrge elektri hinna tõttu mõistlik. Paljud ELi liikmesriigid on läinud päikeseenergia toetamisel üle just investeeringutoetustele, mis tagab efektiivsema ja kontrollitud tulemuse,» kinnitas Tammiste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles