Sotsid: euroala päästepaketiga ühinemise eelnõu on puhas praak

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaaldemokraatide Eiki Nestori ja Rannar Vassiljevi hinnangul pole riigikogul õigust võtta valitsuse pakutud kujul vastu otsust, millega Eesti annab omapoolse garantii euroala päästepaketile.

Riigikogu rahanduskomisjon arutas täna valitsuse algatatud otsuse eelnõu, millega Eesti annaks lubaduse garanteerida Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi (EFSF) võlakohustusi kuni 1,995 miljardi euro ulatuses.

«See eelnõu läheb minu arvates vastuollu riigieelarve baasseadusega, kus on üles loetletud, kellele võib riik garantiisid anda.

EFSFi puhul on tegu Luxembourgis registreeritud eraõigusliku äriühinguga, siin ei luba kehtiv seadus riigi nimel rahalisi kohustusi võtta,» selgitas Nestor.

«Mulle on sügavalt arusaamatu, millega valitsus suvi läbi tegeles. Ta oleks pidanud parlamendi riigieelarve seaduse muutmiseks erakorraliselt kokku kutsuma.»

Rahanduskomisjoni aseesimehe Rannar Vassiljevi sõnul soovivad sotsiaaldemokraadid, et rahanduskomisjon algataks vajalikud seadusemuudatused.

«EFSFiga liitumine on ülimalt tõsine asi. Seda ei saa teha seadusi rikkudes,» märkis Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles