Venelaste superautot hakatakse tootma Soomes

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marussia sportauto.
Marussia sportauto. Foto: SCANPIX.

Soomes asuv Valmet Automotive autotehas hakkab Vene meedia andmetel tootma Venemaa esimest superautot Marussia, vahendab Kauppalehti.

Marussia juht Nikolai Fomenko märkis Sotšis toimuval rahvusvahelisel investeerimisfoorumil, et sportautode tootmine Soome Uusikaupunki linnas algab 2012. aasta esimeses kvartalis.

Esimesed põhjanaabrite juures toodetavad Marussiad peaksid valmima tuleva aasta märtsis ja kogu järgmise aasta jooksul on plaanis toota 300 sõidukit.

Fomenko kinnitusel hakatakse Marussia sportautode tootmismahtu nii Venemaa kui Soome tehastes järk-järgult tõstma ning see võib tulevikus ulatuda 10 000 sõidukini aastas.

Soomes asuv Valmet Automotive teemaga seoses kommentaare ei andnud.

Marussia sportautod on briti Cosworth mootoriga varustatud eksklusiivsed sõidukid, mille hind (ilma maksudeta) on Venemaal ca 100 000 eurot.

Marussia pakub kahte erinevat mootoriversiooni, millel on võimsust 360-420 hobujõudu, tootja kinnitusel kiirendab sportauto nullist sajani vähem kui nelja sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles