Võlakriis pole tavainimeste ELi-meelsust oluliselt mõjutanud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Vaatamata hetkel päevakajalistele Euroopa võlaprobleemidele hindab 67 protsenti küsitletutest, et Euroopa Liidu liikmesusel on nende riigi majandusele pigem positiivne efekt, vahendab Finantsvaade.ee blogi küsitluse Transatlantic Trends 2011 tulemusi.

Vastupidiselt laialtlevinud arvamusele, et sakslased ei ole kuigi positiivselt Euroopa Liidu suhtes meelestatud, kuna peavad abistama hädasolevaid riike, leiab 76 protsenti sakslastest, et Euroopa Liidus olemise mõju  riigi majandusele on positiivne.

Saksamaale järgnevad positiivse meelestatuse osas Poola (74 protsenti) ja Holland (73). Kõige vähem tunnetavad liikmesuse positiivset mõju britid ja bulgaarlased (mõlemal juhul 46 protsenti).

Euro osas ollakse vähem positiivsed - ühisraha kasutamises näeb oma riigi majandusele positiivset mõju 40 protsenti küsitletutest.

Siinkohal ilmnevad suured erinevused riikide puhul. Küsitluse tulemustest nähtub, et euro osas on negatiivselt meelestatud eelkõige need riigid, kus eurot kasutusel ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles