Hõbemägi: Balti riigid võiksid SASi eeskujul alliansi luua

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirjanik Priit Hõbemägi leidis, et Balti riigid võiksid luua Skandinaavia riikide eeskujul ühise lennufirma.

«Air Baltic on 11 lendu sel nädalal ära jätnud ja pole seda põhjendanud, suurosanik ja asutaja Bertolt Flick mängib Läti vastu nii julget mängu nagu George Soros mängis Briti naela vastu. Soros võitis ja sai oma miljardid kätte, Flick ilmselt kaotab,» rääkis Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Kui odavlennufirmade poolt kehtestatud lihtsaid reegleid, mis puudutavad valdvalt pagasit, järgida, siis see on tõesti soodne võimalus, see on andnud meie inimestele võimaluse odavalt maailma minna,» tunnistas ettevõtja Rein Kilk.

«Air Baltic on sundinud konkurente, ka Estonian Airi tugevamalt oma strateegiatega tegelema,» tõdes ajakirjanik Ainar Ruussaar. «Air Baltic ei suuda varsti enam maksta lennujaamatasusid ja lennukite liisingmakseid.»

«Kas poleks aeg Balti riikidel SASi kombel teha mingit allianssi, kus Eesti, Läti ja Leedu looksid alliansi, kus oleksid riikide tagatised? Läti ja Leedu on saanud odavlennufirmadega kõrvetada, kuhu ollakse otsustusõiguseta aktsiapakiga sisse mindud,» rääkis Hõbemägi.

«Igal riigil on erinevad huvid, need otsad ei saa kuidagi kokku,» ei uskunud Ruussaar ka Rein Kilgile sümpatiseerinud ühise lennufirma idee võimalikkusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles