Sony plaanib Jaapani suurimat koondamist

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnikagigandi Sony peakorter Tokyos
Tehnikagigandi Sony peakorter Tokyos Foto: AP / Scanpix

Üleilmselt tegutsev elektroonikatootja ja meediakontsern Sony, mille peakorter asub Tokyos, kavandab 16 000 töökoha koondamist, see on suurim koondamine Jaapanis alates krediidikriisi algusest.


Töökohad kaotatakse elektroonikadivisjonis. Sony piirab investeeringuid, suunab tootmise allhankijatele ning väljub 2010. aasta märtsiks kahjumlikest äridest osana plaanist vähendada aastaseid kulusid 1,1 miljardi dollari võrra, vahendas Bloomberg.

Sony, maailma suuruselt teine olmeelektroonika tootja, hindab oma keskpikad eesmärgid ümber, sest tarbimise vähenemine on ennustatust palju suurem. Ettevõttele mõjub lisaks tarbimise vähenemisele peamistel turgudel halvasti ka suhteliselt tugev Jaapani jeeni kurss.

Maailma suurim olmeelektroonikatootja Panasonic vähendas 27. novembril oma kasumiennustust 90 protsendi võrra. Sony alandas oktoobris oma märtsis lõppeva majandusaasta kasumiennustust 59 protsenti.

Töökohtade vähendamisest ja kasumi langusest on teatanud ka paljud teised suured elektroonikatootjad.

Selle aasta 31. märtsi aruande järgi andis Sony tööd 180 501 inimesele. Kontserni tegevusaladeks on lisaks elektroonikale veel meelelahutus ja meedia ning ka finantsteenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles