Ligi: jutud reservide ärakulutamisest on müstika

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Laura Oks

Töötukassa ja haigekassa reservide konsolideerimise plaani kriitika näitab rahandusminister Jürgen Ligi sõnul osalt raamatupidamislikku kirjaoskamatust, teisalt propagandasõda.

«Minu jaoks on täielik müstika, et isegi ülikooli professor arutleb praegu, kuhu see raha ikkagi ära kulub, küllap õpetajate palkadeks, ning et töötus ei ole ju kadunud, et raha «ära võtta»,» ütles Ligi ERR Uudistele.

Ligi rõhutas, et reservide sihtotstarve ei saa kaduda kusagile ja see jääb töötukassa ja haigekassa kui raha hoiule andjate vabaduseks endistes piirides, riik ainult pakub töötukassale ja haigekassale intresse, hoiab kokku nende pangaülekannete, väärtpaberitehingutasude ja raamatupidamise pealt ning maandab rahapaigutuse riskid.

Nelja aasta kokkuhoid pankadele makstavatelt intressidelt riigisektorile on tema sõnul 28 miljonit ning neli protsenti SKPst laenukoormust.

Töötukassa ja haigekassa reservide konsolideerimist riigieelarvesse ning nendest võetava laenuga eelarvepuudujäägi katmise plaani on kritiseerinud mõlema asutuse juhid, opositsioon, tööandjate keskliit ja ametiühingute keskliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles