Sõõrumaa investeerimisfirma käive kahanes mullu pea kolmandiku võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Ettevõtja Urmas Sõõrumaa kontserni U.S. Invest AS-i käive kahanes möödunud aastal 32,7 protsenti 8,2 miljonile eurole.

Kontserni puhaskasum jäi aga pea tunamullusele tasemele, kahanedes aastaga 0,1 protsendi võrra 5,8 miljonile eurole. Mullu võttis ettevõte välja 1,4 miljoni euro väärtuses dividende, 2016. aastal maksti dividendideks aga 200 000 eurot, selgub U.S. Investi majandusaasta aruandest.

Müügitulust 37,2 protsenti teeniti kinnisvara arendusest ja renditeenustest, mis kasvasid aastaga 32,7 protsenti 3 miljoni euroni. Järgnesid 1,9 miljoni euroga puhkus- ja meelelahutusteenused, 1,3 miljoni euroga kinnisvarahaldus ning 1,2 miljoni euroga energeetika.

Müügitulust 84,8 protsenti teeniti Eestis, kus ettevõte käive kahanes aastavõrdluses 36,8 protsenti 6,9 miljonile eurole. Lisaks teenis ettevõte mullu müügitulu ka Lätist 1,2 miljoni euro väärtuses, mida on 5 protsenti enam kui tunamullu.

Kontsernis töötas mullu taandatuna täistööajale keskmiselt 89 inimest, kelle palgakulu oli ligi 1,6 miljonit eurot. U.S. Invest AS-i põhitegevusalaks on investeerimine ja investeeringute haldamine. Ettevõtte investeeringud on suunatud peamiselt kolme valdkonda – teenindusärisse, kinnisvarasse ja energeetikasse. 2017. aasta lõpus kuulus kontserni lisaks emaettevõttele 21 tütarettevõtet ja üheksa sidusettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles