Ansip: euro või eurotsoon pole kriisis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip rõhutas riigikogu infontunnis, et ei eurotsoon ega euroraha pole kriisis, kriisis on mõned euroala liikmesriigid.

«Euro ei ole kriisis, eurotsoon ei ole kriisis, kriisis on konkreetsed eurotsooni liikmesriigid,» selgitas Ansip riigikogus keskerakondlase Inara Luigase küsimusele vastates.

«Mitmed nendest liikmesriikidest, kes veel paar kuud tagasi olid suhteliselt sügavas kriisis, hakkavad kriisist juba väljuma. Tõsi, Kreeka puhul meil nii optimistlikeks hinnanguteks täna veel põhjust ei ole,» rääkis Ansip.

«Leian jätkuvalt, et Eesti liitumine eurotsooniga oli kasulik,» rõhutas Ansip.

«Tänu sellele, et Eesti on liitunud eurotsooniga, on Eestisse tulnud väga palju otseseid välisinvesteeringuid. Need otsesed välisinvesteeringud loovad meile uusi töökohti. Loomulikult otsesed välisinvesteeringud on ka need, kes veavad meie ekspordisektorit. Ekspordi mahud viimastel aastatel on väga kiiresti Eestis kasvanud. Kui meil veel poolteist aastat tagasi, märtsis 2010, oli registreeritud töötuid 14,6 protsenti, siis praegu on neid 7,3 protsenti, vähenemine on kaks korda. Mille arvel see kõik tulnud on? See ongi tulnud põhiliselt selle arvel, et välisinvestorid on Eestit usaldanud ja siia oma investeeringud teinud,» rääkis Ansip.

Luigas esitas peaministrile küsimuse, miks valitsus ei rääkinud ausalt euroala raskustest õigel ajal?

«See, mis eurotsooni kuuluvates liikmesriikides toimus, on vaba ajakirjanduse vahendusel kättesaadav absoluutselt kõigile. Teame, et riike on maksejõuetuks muutunud (Kreeka ei ole) üle maailma erinevatel aegadel ja ka see informatsioon on kõigile lugejatele kättesaadav,» vastas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles