Eesti kaudu maailma vägevamate sekka

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Maailma suuremate naftakauplejate hulka kuuluva Gunvori tekkeloos mängib olulist osa Eesti - just siin kohtusid 90ndate keskpaigas kaks meest - Torbjörn Törnqvist ja Gennadi Timtšenko ning panid aluse praeguseks miljarditesse eurodesse küündiva mahuga ärile, kirjutab tänane Äripäev.

Eelmisel nädalal avaldas Rootsi riigitelevisiooni saade Uppdrag Granskning (tõlkes - Missioon: Uurimine) portreeloo viimasel kümnendil kiirelt üheks maailma vägevamaks naftakauplejaks tõusnud Gunvori rootslasest juhist Törnqvistist.

Törnqvist ütleb intervjuus, et firma edu taga on olnud «õigel ajal õiges kohas olemine». Üheks «õigeks kohaks» saab pidada 90ndate keskpaiga Tallinna.

Just siia tuli Törnqvist N-Terminali naftakauplemise haru juhtima ja just siin kohtus ka teiste Venemaa naftakuningate seas oma praeguse äripartneri, Venemaa peaminister Vladimir Putini hea tuttava Gennadi Timtšenkoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles