Põltsamaa Felix ostab kõrvitsaid kümnelt talult

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsad.
Kõrvitsad. Foto: Margus Ansu / Postimees

Põhjamaade suurim kõrvitsatöötleja AS Põltsamaa Felix ostab tänavu kümnelt Eesti talult kokku 1200 tonni kõrvitsaid, millest valmistatud toodetest läheb suurem osa Soome ja Rootsi turule.

Põltsamaa Felixi tarbeks kasvatavad kõrvitsaid kümme talu Jõgeva-, Viljandi-, Tartu- ja Lääne-Virumaal, vahendab ERR Uudised.

Tööstusele sobivaim on umbes 30-sentimeetrise läbimõõduga kollane ja siledakooreline kõrvits ning aastate jooksul on tööstus leidnud endale sobivaimad sordid.

Põhjamaade suurima kõrvitsatöötlejana ekspordib Põltsamaa Felix 90 protsenti oma toodangust Soome ja Rootsi, kuid kindlasti tuleb seejuures arvestada sealseid maitse-eelistusi.

Firma tootmisdirektor Priit Koha rääkis, et soomlased eelistavad kindlasti veidi magusamaid tooteid ning sealsele turule minevatele hoidistele lisatakse näiteks paprikat, mangot ja kapsast, samuti on seal nõudlus kõrvitsa järele aastaringne, Eestis aga pigem jõuludega seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles