Läti valitsus on algatamas kriminaalasja Air Balticu juhi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic.
Air Baltic. Foto: Mihkel Maripuu

Läti transpordiministeerium on esitanud prokuratuurile taotluse algatada võimaliku pettuse uurimiseks kriminaalasi Air Balticu tegevjuhi Bertolt Flicki vastu, kinnitas justiitsminister Aigars Stokenbergs.

Prokuratuuri pressiesindaja Laura Pakalne kinnitas üksnes seda, et 9. septembril esitati prokuratuurile transpordiministeeriumi avaldus ja sel puhul toimus kohtumine, millest võtsid osa transpordiminister Uldis Augulis, justiitsminister Aigars Stokenbergs ning korruptsioonitõrje büroo ja peaprokuratuuri esindajad.

Lisaks on transpordiministeerium esitanud Riia kohtule Bertolt Flicki vastu tagatisnõude. Ministeeriumi pressiesindaja Aivis Freidenfelds ütles, et ministeerium taotleb kohtult, et see keelaks Flickil teha mis tahes muudatusi Air Balticu aktsionäride lepingus.

Läti peaministri Valdis Dombrovskise pressiesindaja Martinš Panke on varem öelnud, et Air Balticu vähemusosanik Baltijas Aviacijas Sistemas (BAS), millest Flickile kuulub 50 protsenti, on püüdnud Läti äriregistris registreerida olematuid Air Balticu aktsiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles