Forbes kirjutab eestlaste rajatud idufirmast Transferwise

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestlaste asutatud idufirma Transferwise võimaldab inimestel väikeste kuludega rahvusvahelisi rahaülekandeid teha, kirjutab USA äriajakirja Forbes oma veebilehel.

Tavaliselt tuleb pangaülekannet tehes maksta pangale 3-5 protsenti liigutatavast summast. Transferwise aga manööverdab sellistest tasudest kõrvale, kasutades ära tõsiasja, et mõned inimesed liigutavad raha ühest riigist teise ning teised teevad sama vastassuunas. Kui ülekantavad summad üksteist täielikult ei tasakaalusta, kasutab Transferwise nn puhverfondi, mida rahastavad selle kaks asutajat Taavit Hinrikus ja Kristo Käärmann. Kliendile maksab üks ülekanne 1 naela (ligi 1,2 eurot).

Kunagine Skype’i esimene töötaja Hinrikus sai äriidee olukorras, kus pidi saatma raha Suurbritanniast Eestisse. Ta kuulis, et üks Eesti sõber soovib saata sarnase summa eurosid Suurbritanniasse. Otse oma sõbraga valuutasid vahetades sai ta kõrget ülekandetasu vältida.

Transferwise on alates enda asutamisest jaanuaris aidanud selle asutajate sõnul teha ülekandeid 2,5 miljoni naela ulatuses, võimaldades nii klientidel säästa 100 000 naela.

Londonis paiknev Transferwise võimaldab praegu teha ülekandeid vaid Suurbritannia ja Mandri-Euroopa vahel. Asutajad aga lubavad, et varsti on teenusesse hõlmatud ka USA dollar. Samuti on neil kavas hakata eriteenusena pakkuma kiiremaid maksed ning suurendada makselimiiti 2000 naelalt 10 000-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles