Investorid ootavad huviga Eesti Energia tütarettevõtte börsiletulekut

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enefit Taastuvenergia juhatuse esimees Avo Kärmas.
Enefit Taastuvenergia juhatuse esimees Avo Kärmas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Investorid ootavad Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Greeni börsiletulekut. Nõudlust võib olla isegi rohkem kui pakkumist.

Finantsnõu jagava Redgate Capitali partner Aare Tammemäe kaaluks Enefit Greeni aktsiate märkimist tõsiselt. Sektor on kasvav ja turul on väga vähe suuremahulisi aktsiapakkumisi. Pealegi on mitu investorit seoses Tallinna Sadamaga ennast juba n-ö soojaks teinud, kirjutab Äripäev.

Kui aktsiapaketi väärtus tuleb samas suurusjärgus või enam kui Tallinna Sadama puhul (147 miljonit eurot), siis võiks aktsia pakkuda huvi nii rahvusvahelistele kui ka kohalikele institutsionaalsetele investoritele – need on pensionifondid, kindlustusfirmad, investeerimisfondid, Family Office. 

Väikeinvestor Peeter Kadariku sõnul on iga uus tulija börsile teretulnud, kuna võimaldab suuremat hajutamist portfellis. Päeva lõpuks sõltub kõik hinnast ja tootlusest.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles