Kaubaveod moodustasid veerandi TS Laevade parvlaevaliikluses

Karel Kranich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubavedu parvlaeval.
Kaubavedu parvlaeval. Foto: Katrin Press

Suursaarte ja mandrivahelist parvlaevaliiklust opereeriv TS Laevad vedas poolaastaga 112 700 veokit ja haagist, mis moodustab 27 protsenti kogu laevaliiklusest.

Rohuküla-Heltermaa liinil teenindati kuue kuu jooksul kokku 28 436 veokit ja haagist. «Vaatamata sellele, et kevadel oli liinil tõrkeid, on kaubavedu poolaasta kokkuvõttes kasvanud 17 protsenti võrreldes mullusega,» üles TS Laevade juht Jaak Kaabel pressiteate vahendusel.

Virtsu-Kuivastu liinil liikus tänavu kuue kuu jooksul kokku 84 251 veokit ja haagist, mida on 7 protsenti rohkem kui mullu.

«Oleme vedude paremaks planeerimiseks Virtsu-Kuivastu liinil enne suvisele graafikule üleminekut lisanud esmaspäeva hommikutesse, mil kaubavedu on aktiivsem, reise juurde,» ütles Kaabel.

Suursaartelt mandrile ja tagasi liikus poolaastaga kokku 112 687 veokit ja haagist, neist 8272 sõidusoodustust kasutanud ehk kohalikku veokit. «Kaubaveokite teenidamise kasv näitab ilmselt, et saarte majandustel läheb hästi ja saarte ettevõtjad on aktiivsed. Meil on heameel, et saame sellele kaasa aidata ja oma panuse anda,» ütles Kaabel.

Kaabel lisas, et kaubaveod moodustavad 27 protsenti protsenti kogu parvlaevaliiklusest.

Kokku teenindas TS Laevad kuue kuuga 942 900 reisijat ja 419 700 sõidukit. Võrreldes eelmise aastaga on kasv vastavalt 0,3 ja 1,8 protsenti, mis viitab tegusatele aegadele ka saarte turismisektoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles