Loksa linnal keelatakse end lõhki laenata

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Loksa linnavolikogu otsustas võtta 10 miljonit krooni laenu, ent kuna Loksa linna kohustused ületaksid seadusega lubatud määra rohkem kui kaks korda, tegi järelvalvet teostama volitatud Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm volikogule ettepaneku uue laenu võtmine ära jätta.


Loksa linn asub küll Harju maakonnas, ent kuna Loksa linnapea Helle Lootsmann on Harju maavanema Värner Lootsmanni abikaasa, volitas regionaalminister järelvalvet teostama naabermaakonna vanema Urmas Tamme.

Valla- ja linnaeelarve seaduse järgi ei või omavalitsuse laenukohustused ületada 60 protsenti eelarveaastaks kavandatud tuludest.

4. novembri volikogu otsusega tahtis Loksa linn võtta 10 miljonit krooni laenu. Juba ilma selleta oli Loksa linnal esimese poolasta seisuga laenukohustusi 54 miljoni krooni jagu, mis moodustas eelarvetuludest arvestuslikult 105 protsenti, selgus maavanem Tamme ettepaneku tekstist.

Koos uue laenuga oleks linna laenukoormus 124 protsenti eelarvetuludest. 4. detsembril allkirjastatud dokumendis andis maavanem Tamm Loksa linnavolikogule 15 päeva aega laenu võtmise otsus seadusega kooskõlla viia, mis sisuliselt tähendab laenu ära jätmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles