Iga gümnasist saab õiguse õppida ettevõtluse põhitõdesid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Realister valemivihikud lähevad nüüd juba ka ekspordiks.
Firma Realister valemivihikud lähevad nüüd juba ka ekspordiks. Foto: Toomas Huik

2013. aasta sügisest peab gümnaasium tagama ettevõtlus- ja majandusõppe ka siis, kui seda soovib ainult üks õpilane.

Nimelt hakkab siis kehtima gümnaasiumi riikliku õppekava säte, mis kohustab koole pakkuma õpilastele teatud valikaineid. Nende hulka kuulub ka ettevõtlus- ja majandusõpe. «Kaks 35-tunnist kursust tuleb pakkuda,» ütles haridus- ja teadusministeeriumi õppekava talituse juhataja Ain Tõnisson.

Kui aga gümnaasiumis on tõesti vaid üks ettevõtlushariduse soovija, kas kool peab siis uue korra järgi hakkama pakkuma talle sisuliselt individuaalõpet? Tõnisson usub, et olukord kujuneb siiski teistsuguseks.
«See kursus ei pea olema avatud igal aastal, õpilasel peab olema kolme aasta jooksul võimalus selles osaleda,» selgitas ta. «Koolid saavad selliseid kursuseid õpetada ka mitme peale.»

Õppeainena 143 koolis

Eelmisel aastal oli ettevõtlus- ja majandusõpe haridusministeeriumi andmetel eraldi õppeainena kavas 143 koolis, võrreldes kolme aasta taguse ajaga kasvas nende koolide arv 14 võrra. «Mitme kõrgkooli ühistöös on valmimas üks vastavat ala puudutav õpik,» lisas Tõnisson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles