Pakendiaktsiisi laekub oodatust paremini

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallist ja plastist joogipakendid.
Metallist ja plastist joogipakendid. Foto: OÜ Eesti Pandipakend

Tänavu kaheksa kuuga on eelarvesse laekunud pakendiaktsiisi ligi kaks korda rohkem kui eelarvesse on kavandatud.

Rahandusministeeriumi kinnitusel on pakendiaktsiisi hea laekumise taga maksu- ja tolliameti efektiivsem tegevus maksude administreerimisel, vahendas ERR Uudised.

Pakendiaktsiisiseadus on olemuslikult erinev näiteks alkoholi, tubaka, mootorikütuste, elektri ja gaasi aktsiisidest, mille ühine põhimõte on, et turule toomisel tuleb kohustuslikuna maksta ka etteantud aktsiisisumma toote ühiku kohta.

«Pakendiaktsiisiseadus annab siin hoopis pakendiettevõtjatele sisulise valiku - kas tõendada etteantud pakendi taaskasutuse nõuete täitmine või maksta ettenähtud taaskasutuse kogusest puuduoleva osa eest pakendiaktsiis,» selgitas keskkonnaministeerium.

Teiste sõnadega - kui aktsiisi ei laeku, siis järelikult on üldisena tegeletud etteantud mahus taaskasutusega ja vastupidi - kui aktsiisi laekub olulisemates summades, siis on keegi jätnud täitmata taaskasutuse kohustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles