Bekkeri sadamast sai Tallinna Bekkeri Sadam

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bekkeri sadam.
Bekkeri sadam. Foto: Toomas Huik

Ettevõtja Endel Sifi kontrolli all olev Bekkeri sadam soovib oma tegevust senisest enam positsioneerida ühena Tallinna mereväravatest, mistõttu sai sadamat haldava operaatorfirma uueks ärinimeks OÜ Tallinna Bekkeri Sadam.


Varem kandis sadam operaatorfirma OÜ Rasmusson nime.

Bekkeri sadama kaubakäive on viimastel aastatel ületanud 0,7 miljonit tonni aastas. Tallinna Bekkeri Sadama juhatuse liikme Hans-Gustav Kruuseli sõnul on ettevõte investeerinud viimastel aastatel sadama arengusse üle 200 miljoni krooni.

«Bekkeri sadam on dünaamiliselt arenev erasadam, mis oma suurepärase asukoha tõttu on võimeline pakkuma klientidele häid logistilisi lahendusi. Oleme muutnud sadama profiili, investeeritud on suurtesse PVC tüüpi kinnistesse ladudesse, suund on olla ka atraktiivne kaatrite hoiustaja,» ütles Kruusel.

Bekkeri sadama peamised kaubaartiklid olid möödunud aastal killustik, suhkur, puitbrikett, teravili, saematerjalid, ümarpuit, puidugraanulid ja generaalkaubad. Sadam jätkab investeerimist laoplatsidesse, kavas on soetada hulgaliselt moodsat sadamatehnikat.

«Tallinna Bekkeri Sadamal on kõik eeldused lähiaastatel kiirelt kasvada ja toetada Tallinna tuntust ajaloolise kaubakäitlemise piirkonna keskusena,» sõnas Kruusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles