Muuli: üllatav, et Jürgen Ligi läks kandideerima

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik Kalle Muuli hinnangul on üllatav, et rahandusminister Jürgen Ligi läks kandideerima Eesti Panga presidendiks, arvestades seda, kui napi toetuse ta panga nõukogus sai.

«Kas ta siis luges hääli nii valesti või jäeti talle vale mulje?» arutles Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Ta sai kaheksast häälest vaid kaks häält, tema toetus ei jäänud kuhugi piiri peale nelja häälega näiteks,» meenutas Muuli.

«Ma eeldasin, et kui rahandusminister juba kandideerib, siis on tal hääled taskus. Kuskil tehti mingi valearvestus,» sõnas Muuli.

Ajakirjanik Anvar Samost nõustus, et suurim üllatus oli tõesti, et Jürgen Ligi jäi Ardo Hanssonile ning Andres Sutile alla.

«Kes seda täpselt teab, mis vestlused Ligi ja panganõukogu liikmete vahel toimusid?» lisas Samost.

«Varasemate hääletuste põhjal tundub, et Ardo Hanssonil on päris suured šansid Eesti Panga presidendiks tõusta, nüüd on küsimus, kas Ligile antud hääled lähevad nüüd mõlemad Andres Sutile?» küsis Kalle Muuli.

«Eesti Panga nõukogu on juba teinud väga hea otsuse, ükskõik kumma mehe ta nüüd valib, halba otsust polegi enam võimalik langetada,» lisas Muuli.

«Kui ma peaksin ütlema, kumb neist parem kandidaat on, oleksin suurtes raskustes, sest mõlemad on väga head kandidaadid,» lisas Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles