Tallinnas algab rahvusvaheline elamumajanduse aastakongress

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredexi juhataja Andrus Treier.
Kredexi juhataja Andrus Treier. Foto: Priit Simson

Pühapäeval algab Tallinnas KredExi ja IFHP (International Federation for Housing and Planning) koostöös korraldatav 55. IFHP aastakongress «Elamumajanduse ja planeerimise mõju majanduskeskkonnale».

KredExi juhi Andrus Treieri sõnul on konverentsi eesmärk uurida eluasemete planeerimise majanduslikke aspekte, et vältida põhjendamatuid kulusid tulevikus.

«Eluasemete puudulik planeerimine põhjustab elanikele palju ebamugavusi ning lisakulusid. Järjest enam arendatakse piirkondi terviklikult ja pööratakse tähelepanu ka kaudsetele mõjudele, mida eluasemete rajamine kaasa toob. Viimased aastad on pannud kõiki osapooli ehitustegevuse majanduslikke aspekte hoolikamalt kaaluma ning otsima efektiivsust alates planeerimisest kuni rahastamisvõimalusteni,» ütles Treier.

Konverentsil esinevad teiste hulgas endine Londoni linnapea nõunik Duncan Bowie Westminster´i Ülikoolist, Helsingi abilinnapea Hannu Penttilä, Euroopa Komisjoni Regionaalpoliitika peadirektoraadi vanemnõunik Wolfgang Streitenberger, Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens ja KredExi eluasemedivisjoni juhataja Mirja Adler.

IFHP peasekretäri Derek Martini sõnul on majanduskriis oluliselt mõjutanud elamumajandust ja linnaplaneerimist.

«Viimaste aastate jooksul on elamispinna soetamine muutunud raskesti kättesaadavaks mitte ainult vaestele, vaid ka paljudele noortele ja keskmise sissetulekuga inimestele üle maailma. Riikide ülesanne on ühelt poolt tagada elamispindade kättesaadavus ning teiselt poolt töötada välja sobivad finantseerimisskeemid, et lahendada elamumajanduse ees seisvad väljakutsed,» ütles Martin.

Konverents toimub 11.09-14.09 Radisson Blu Hotellis, Nokia Kontserdimajas ja Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses. Konverentsi läbiviimist toetavad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Tallinna Linnavalitsus, Rakvere Linnavalitsus, Swedbank ja EKE.

Konverentsi programm on leitav kodulehel www.kredex.ee/konverents.

Rahvusvaheline Elamumajanduse ja Planeerimise Föderatsioon on vanim elamumajanduse ja planeerimise organisatsioon maailmas, mis asutati aastal 1913.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles