USA maksab miljoneid dollareid sotsiaalabi surnutele

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnuaed.
Surnuaed. Foto: SCANPIX

USA sotsiaalkindlustusamet maksab miljoneid dollareid inimestele, kes pole enam elus, selgus auditist.

Amet on hinnanguliselt teinud surnutele makseid ligi 40 miljoni dollari (29 miljoni euro) ulatuses. Sageli on sotsiaalkindlustusamet jätkanud maksete tegemist ka siis, kui seda on teavitatud inimeste surmast, vahendab CNN.

Finantsnõustaja Dennis Marvini sõnul on paljud ta kliendid viidud meeleheitele sellest, kui kaua neil kulub aega, veenmaks sotsiaalkindlustusametit, et see maksed surnud lähedasele lõpetaks.

Sotsiaalkindlustusamet saaks tänavu säästa hinnanguliselt 152 miljonit dollarit, kui suudaks paremini tuvastada, kellele tuleb makseid teha ja kellele mitte. Lisaks surnutele maksmisele ilmnes auditist, et amet on teinud liiga suuri makseid ligi 89 000 inimesele kokku 313 miljoni dollari ulatuses ning maksnud kokku 7 miljonit dollarit 12 000 elusatele inimestele, kes poleks pidanud sotsiaalabi saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles