Bauhaus kavandab Eestis uute kaupluste avamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Bauhaus.
Pildil Bauhaus. Foto: Toomas Huik

Saksa ehituskaubamajade ketti kuuluva ning Tallinnas ehitus- ja sisustuskaubamaja omava Bauhaus Eesti aruandest nähtub, et ettevõttel on kavas rajada Eestis uusi kauplusi.

Ettevõttel on olemas pikaajaline kava Eestis tegutsemiseks, mis näeb muuhulgas ette uute kaupluse rajamist, seisab ettevõtte majandusaasta aruandes. Bauhaus avas oma esimese Eesti kaupluse Tallinnas Lasnamäel möödunud aasta aprillis.

Bauhaus Eesti sai möödunud aastal 207,4 miljoni krooni suuruse käibe juures ligi 27 miljonit krooni kahjumit. Ettevõtte kinnitusel oli majandusaasta müügitulu vastavuses kavandatuga.

Ettevõtte omakapital oli mullu 26,8 miljoni krooniga miinuses. Selle põhjuseks on Bauhausi hinnangul esimese kaubamaja avamis- ja sisseseadmiskulud.

Firma majandusseisund on siiski kindel ja jätkuvus tagatud, kuivõrd põhiosa ettevõtte kohustustest moodustavad tagatisteta ja fikseeritud tähtajata kontsernisisesed võlad, seisab Bauhaus Eesti aruandes. Audiitori hinnangul on ettevõtte jätkuvuse tagamiseks oluline, et jätkub ettevõtte kontsernisisene finantseerimine.

Ettevõtte tööjõukulud oli mullu kokku 23,2 miljonit krooni. Töötajate keskmine arv taandatuna täistööajale oli 99.

Bauhaus Eesti kasutab tegutsemiseks Eestis haruldast usaldusühingu vormi. Ettevõtte täisosanikuks on Bauhaus Kaubanduskeskus OÜ ja hääleõiguseta usaldusosanikuks Bahag Baus Beteiligungs GmbH.

Usaldusühing on äriühing, milles kaks või enam isikut tegutsevad ühise ärinime all. Vähemalt üks isik (täisosanik) vastutab ühingu kohustuste eest kogu oma varaga ning üks isik (usaldusosanik) oma sissemakse ulatuses. Bauhausi Eesti emiteeritud osakapitali maht oli aastavahetuse seisuga 160 000 krooni, mis koosneb usaldusosaniku poolt sissemakstud 158 400 kroonist ning täisosaniku poolt sisse makstud 1600 kroonist.

Bauhaus on 1960. aastal asutatud eraomanduses olev Saksa kaubamajade kett, kuhu kuulub 200 kaubamaja 14 Euroopa riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles