Suurbritannias sagenevad suurejoonelised kaablivargused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias sagenevad suurejoonelised kaablivargused.
Suurbritannias sagenevad suurejoonelised kaablivargused. Foto: SCANPIX

London Bridge’i raudteejaamas valitses eile kaos, kuna öösel oli kagusuunal pihta pandud 60 meetri jagu signalisatsioonikaableid.

Olukorras, kus globaalsed toormehinnad jõudsasti kerkivad ja nõudlus tärkavatel turgudel taas pead tõstab, on metallivargused Suurbritannias tõusuteel.

Pahategu pandi toime varajastel hommikutundidel Millwalli jalgpallistaadioni lähistel. Samal ööl toimus teinegi vargus, hea jupp kaablit kadus ka Littlehamptoni lähedal kulgevalt rööpapaarilt.

Rongioperaatori Network Raili tegevdirektori Robin Gisby sõnutsi lähevad kompensatsioonid ja remont ilmselt maksma «sadu tuhandeid naelu».

Gisby lisas, et viimase kolme aastaga on Network Raili «vargustekulud» kasvanud üle 40 miljoni naela.

«Kaablivargused on tohutu probleem ja kõik, keda see puudutab, üritavad sellega võidelda – aga meie jõust üksi ei piisa,» ütles Gisby.

«Kohtud peavad mõistma varastele karmimaid karistusi, politseile tuleb anda volitused panna kinni nende kelmidest vanarauamüüjate ärid, kes rikastuvad rongireisijate kannatuste hinnaga.»

Transpordiminister Norman Baker ütles, et mullu läksid kaablivargused Suurbritanniale maksma 1 miljard naela.

Baker lubas küsimust lähipäevil valitsuses arutada. «Antud olukorras ei tohi välistada ühtegi lahendust,» ütles ta.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles