Andrus Karnau: Jürgen Ligi meistriklass

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi usub, et on suutnud vähemalt viit Eesti Panga nõukogu liiget veenda, et on parim kandidaat kohaliku keskpanga juhi toolile.

Vastasel korral poleks ta ju nõusolekut andnud. Neid inimesi, kes Estonia puiestee «kindluskvartali» nurgakabinetti ihkaksid, on palju. Aga neid, kes suudaks oma võimekust usutavalt tõestada, väga vähe. Teisipäeva hommikul oli sõelale jäänud kolm: keskpankur Andres Sutt, rahvusvahelise haardega ökonomist Ardo Hansson ja Ligi.

Irooniliselt tasub märkida, et Ligi panganduskogemus piirdub Kuressaare EVEA filiaaliga. Irooniat endine kaitse- ja praegune rahandusminister armastab.

Ligi peabki nüüd avalikkust veenma, et kuigi ta on Reformierakonna parteisõdur – tema puhul tuleb küll öelda pigem parteikindral –, kõlbab ta sellest hoolimata keskpanga presidendiks. Ühelt poolt hindame tema teeneid, sest et ta on tugev poliitik, aga miskipärast laidame teda, sest ta on olnud… tugev poliitik.

Ligi eelkäija, samuti Reformierakonna tipp Andres Lipstok tõi oma luukered panka ja määris sellega panga mainet. Nüüd peab Ligi tõestama, et suudab oma erakonnasidemeist üle olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles