Uus kord Eesti-Vene piiri ületamist ei kiirendanud

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir.
Eesti-Vene piir. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eesti kehtestas sõidukiga Venemaale suundujatele eelbroneerimisega tasulise piiriületuskorra, kaubasaatjate sõnul see kuidagi piirületusaega ei kiirenda, mistõttu võib sellega seonduvaid lisakulutusi nimetada ka ebamõistlikuks, kirjutab Äripäev.

«See kindlasti tekitab meelehärmi, kui see ei muuda midagi. Ei ole muidugi vähe tähtis, et klientide kaup on paremini turvatud kui kuskil võsas seistes, kuid sellest on muidugi palju räägitud, et tegelik probleem on piiriületuses kui sellises, praegu ei toimu võitlust põhjusega, vaid tagajärgedega,» ütles uue korra kohta ekspedeerimisfirma ASi CF&S Estonia tegevjuht Kuno Väin.

«Piiriületuskorra üle tuleks läbirääkimisi pidada Venemaaga, sest on ebanormaalne, et veokid seisavad 4-5 ööpäeva järjekorras, vahet ei ole, kas seisavad seisuplatsil või tee ääres, see ei oma tähtsust. Piiriületus ise on nende hädade ja maksude põhjustaja,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles