Tõnisson: Eesti Panga presidendivalimistel on sõelale jäänud kolm kandidaati

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tõnisson
Liina Tõnisson Foto: Toomas Huik

Eesti Panga nõukogul tuleb esmalt selgeks vaielda valimise uus reglement, seejärel hakkab teadlastest, ärimeestest ja poliitikutest koosnev kogu kaaluma nelja kandidaadi sobivust uueks panga presidendiks.


Kui uskuda Eesti Panga nõukogu liiget Liina Tõnissoni, siis on neljast kandidaadist läbirääkimiste käigus sõelale jäänud kolm: rahandusminister Jürgen Ligi, Maailmapanga Hiina osakonna peaökonomist Ardo Hansson ja endine keskpanga asepresident, praegu IMFis töötav Andres Sutt.

Tõnissoni väitel on ekslik arvata, et heitlus käib vaid Hanssoni ja Ligi vahel. Tema sõnul on tugev kandidaat ka Sutt. Kuidas hääled jagunevad, on äärmiselt keeruline prognoosida. Esiteks on hääletus salajane, teiseks ei taha keegi enne tänast hääletust oma kaarte avada.

Kindel võib olla ilmselt selles, et reformierakondlane Valdo Randpere hääletab Ligi poolt. Vähemalt ühe hääle saab ka jurist Andres Tupits, kelle lubas esitada õigusteadlane Irene Kull.

«Ta on üks hea kandidaat, noor inimene, kes näitab, et meil on peale kasvamas hea põlvkond, kus on hea ettevalmistuse ja kogemusega inimesi,» lausus Kull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles