Viis lubadust, mida Kreeka on murdnud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka meeleavaldajad parlamendihoone ees.
Kreeka meeleavaldajad parlamendihoone ees. Foto: SCANPIX.

Paljud on kaotanud usu Kreeka võimesse oma probleemidega toime tulla, kuna riik valmistab üha uusi pettumusi, kirjutab Talouselämä.

Asja tuumaks on see, et Kreeka pole kinni pidanud mitmetest lubadustest asuda parandama riigi majandust. Financial Times tõi välja viis lubadust, mida riik on seni rikkunud.

1. Pensionimaksete süsteemi ühtlustamise protsess pidi käivituma septembris 2010, kuid plaane laiendati kogu riigi avalikule sektorile. Selle esimene etapp pidi käivituma käesoleva aasta juulis, kuid see lükati edasi oktoobrisse.

2. «Kinniste» kutsealade vabastamine.  Riigil oli plaanis hõlbustada näiteks taksojuhi, juristi ja apteekri ametisse pääsemist. Samas pidurdab neid plaane ametiühingute vastuseis.

3. Riigi erastamiskavad. Kreeka pidi koguma läbi riigifirmade müümise selle aasta detsembriks 3 miljardit eurot. Praeguseks on müügiplaanid külmutatud, kuna riigifirmad on varasemast odavamaks muutunud.

4. Maksusüsteemi kaasajastamine. Eesmärgiks oli sulgeda 200 kohalikku maksuametit, kuid ametiühingu vastuseisu tõttu on need plaanid lükkunud järgmisse aastasse.

5. Kuni 150 avaliku sektori asutuse ühendamine ja sulgemine. Need tegevuskavad pidid valmis olema augustiks ning plaanide kohaselt pidi nende tõttu asutuste personali hulk vähenema. Plaanid on edasi lükatud detsembrisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles