Soome teenindussektoris on tööjõupuudus

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla.
Haigla. Foto: SCANPIX

Halvenevatest majandusväljavaadetest hoolimata tekib Soomes palju uusi töökohti, seda eriti teenindussektoris, mida kohati vaevab tööjõunappus.

Ennekõike vaevab tööjõupuudus äriteenuseid ning erasektori tervishoiu- ja sotsiaalteenuseid. Samuti napib tööjõudu endiselt ehitussektoris, vahendab Yle.

Näiteks Diacor Terveyspalvelut Oy, mis pakub erasektori tervishoiuteenuseid Helsingi piirkonnas, otsib pidevalt uusi töötajad. «Kogu aeg peame mõtlema, kuidas leida ja tõmmata ligi võimekaid töötajaid,» ütles ettevõte personalijuht Sara Purhonen.

Soome tööhõive ja majandusministeeriumi sõnul kasvab tööhõive kiiresti teenindussektori teatud osades. See tasakaalustab töökohtade kaotust traditsioonilistes tööstusharudes nagu näiteks paberi- metalli- ja elektroonikatööstus.

Töötus jätkab alanemist, kuid aeglasemas tempos. Tänavuseks töötuse määraks prognoositakse 8 protsenti. Mullu oli see 8,4 protsenti. Murettekitav on aga asjaolu, et nii pikaajaline töötus kui noorte töötus tõusevad endiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles