Narva-Jõesuu sundvõõrandab linnailmet rikkuva hoone

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlusalune hoone Narva-Jõesuus.
Vaidlusalune hoone Narva-Jõesuus. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Narva-Jõesuu volikogu otsustas sel kolmapäeval võõrandada Meresuu spaahotelli juures erakätesse kuuluva hoone, sest see rikub linna välisilmet.

1997. aastal ostis OÜ Vertrag enampakkumisega linnalt vallasvarana kuurortlinna magusas piirkonnas Aia tänav 48 asuva kunagise Kreenholmi puhkebaasi hoone lootes tulevikus erastada ka hoone juurde kuuluva maa, kirjutab Põhjarannik.

Kuna omanik ei täitnud oma maksekohustusi, siis linn riigimaa erastamise kooskõlastamisega ka ei kiirustanud ning hiljem keeldus linn maa erastamist kooskõlastamast, nõudes enne hoone kordategemist.

«Me pöördusime maavanema poole, et ta annaks oma hinnangu, ning maavanem leidis, et linn on kõik õigesti teinud,» Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi, kelle sõnul ei tähenda sundvõõrandamine lihtsalt omanikult vara äravõtmist.

Omanikku esindav Andres Valme kinnitab valmisolekut asuda linnaga kohtulahingusse, kui on plaanis hoone poolmuidu sundvõõrandada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles