Go Busil võib Pärnus kasutult seisma jääda 50 bussi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBusi bussid.
GoBusi bussid. Foto: Margus Ansu

Pärnu maakonna bussiliinide jagamine nelja vedaja vahel põhjustas olukorra, kus senisel vedajal Go Busil tuleb tõenäoliselt koondada kümneid bussijuhte, kasutult jääb seisma 50 bussi.

Kuna ettevõtte juhtkond täna tuleviku kohta midagi konkreetset öelda ei osanud, otsustasid töötajad koguneda järgmisel reedel Pärnu maavalitsuse ette protestiaktsioonile, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Murelikke bussijuhte ja lukkseppi kogunes täna hommikul koosolekule nii palju, et esialgselt kogunemiskohaks planeeritud väike õppeklass rahvast ära ei mahutanud ja kolida tuli töökotta, kus koosolek siis püstijalu ära peeti.

«Me tegime neile teatavaks, et nüüd detsembri kuu jooksul vaatame, mis saab, ja otsustame siis jaanuaris, mis mahus me jätkame ja kuidas. Ma arvan, et lepingu sõlmimise juures on tehtud ka mõningaid vigu, mida me praegu analüüsime,» selgitas Go Busi juhatuse liige Anti Selge.

Kuigi bussipargis teatakse, et vastavalt lepingule tuleb uutel vedajatel esmajärjekorras palgata bussijuhte senisest vedajafirmast, pole Go Busil aimugi, kas kedagi on kutsutud.

Kokku on Pärnus 191 bussijuhti, maaliinide arvelt võib tööta jääda kuni 70 inimest ning ka osa lukkseppi kipub üle jääma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles