Kümnendik Kuressaare majadest on nö kolemajad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuresaare kuursaal.
Kuresaare kuursaal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tühje maju, kus keegi ei ela, kus ei ole vett ja kanalisatsiooni, mis kohati on varisemisohtlikud, on Kuressaares 42 ehk 10 protsenti vanalinna hoonestuse koguarvust, selgus Kuressaare linnaarhitekt Hannes Koppeli kohalikus volikogus peetud ettekandest.

Piltlikult jagunevad hooned oma seisukorralt kolmeks: head, halvad ja avariilised ning kahe kolmandiku seisukorda võib hinnata halvaks või avariiliseks, vahendab Saarte Hääl ettekannet.

Arhitekti hinnangul ei saa tendentsi süvenedes rääkida Kuressaare vanalinnast kui turismiobjektist, kui piirkondliku konkurentsivõime tagajast.

Vanalinna olukord läheb järgneva 10 aastaga ainult halvemaks ning põhjuseks on eelkõige madal elatustase ja omanike vähesed rahalised võimalused, aga ka puhtalt kultuuriküsimus. Olukorra teevad keerulisemaks segased omandisuhted.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles